Wie zijn wij:

De naam van onze organisatie is MSD textiel. Wij leven hier in Europa in grote weelde met een grote overdaad aan spullen. We gooien met het grootste gemak vaak nog prima gebruiksvoorwerpen weg zonder er zelfs maar bij na te denken. Het voelt onrechtvaardig om je te realiseren dat er delen van de wereld zijn waar mensen dezelfde spullen met open armen zouden ontvangen. Wij geven door andere mensen afgedankte kleding graag nog een goed tweede leven. Er zijn delen van de wereld waar mensen juist een groot gebrek hebben aan de voor ons zo basale dingen als kleren of schoenen. Wij proberen kleding waar bij ons een groot overschot aan is, op die plekken op de wereld te krijgen waar hier juist een grote behoefte aan is. Dit is een druppel op een gloeiende plaat, maar alle beetjes helpen.


#

Wat doen wij:

Wij kopen ongesorteerde kleding op die door o.a. kringloopwinkels of andere organisaties niet kan worden verkocht of die te slecht is voor verkoop, dat geldt ook voor andere textiel-soorten als schoenen ,lederwaren en tassen etc. Dit textiel nemen wij af van onze klanten tegen een kilo-prijs. Wij kunnen vanaf plusmin. 40 zakken textiel bij u langs komen op afspraak, wegen doen wij in uw bijzijn, transport en inladen etc regelen wij uiteraard zelf, de kleding dient door u alleen aangeleverd te worden in stevige plastic zakken, betaling gebeurt ter plekke en kan contact of via pin, net wat uw voorkeur heeft. De frequentie van een ophaal-afspraak bepaalt u in principe zelf, u hoeft er alleen voor te zorgen dat het textiel in plastic zakken klaar staat bij u op locatie op het tijdstip van de ophaal-afspraak.


#

Wat gebeurt er met het textiel?:

Wij transporteren het textiel uiteindelijk naar ons sorteercentrum in Valencia en verschepen dit van daaruit naar diverse landen in o.a Noord-Afrika waar deze kleding vaak nog goed gebruikt kan worden. Wij werken o.a. samen met vrouwenopvang-locaties, en daklozen en kinderopvang-organisaties waar er vaak gebrek aan kleding en nog veel meer is. Textiel wat na uitsorteren echt niet meer bruikbaar is brengen wij naar een textiel-reclyclingbedrijf dat alles op een zo milieu-vriendelijk mogelijke manier recyclet.